fbpx

Speltherapie met behulp van dieren

Risë VanFleet/ Tracey Faa Thompson

Risë VanFleet is psychologe, geregistreerd speltherapeut-supervisor en hondengedragsconsulente met 45 jaar ervaring op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en diergedrag. Ze is medeoprichter van het International Institute for Animal Assisted Play Therapy™ en geeft over de hele wereld professionele trainingen op het gebied van geestelijke gezondheid. Risë heeft tientallen boeken (bijv. Child-Centered Play Therapy, Play Therapy with Kids & Canines, The Human Half of Dog Training en meer) op haar naam staan, evenals online cursussen. Ze heeft talloze nationale en internationale onderscheidingen ontvangen voor haar werk.

Tracie Faa-Thompson is een geregistreerde niet-directieve speltherapeut met vele jaren ervaring en is bovendien gespecialiseerd in maatschappelijk werk op het gebied van adoptie. Daarnaast verzorgt ze workshops in de gehechtheidstheorie, levensverhaalwerk en kindertherapie. Ze is medeoprichter van het International Institute for Animal Assisted Play Therapy™ en de BBC heeft in een reportage al eens aandacht besteed aan haar AAPT programma. Ze is auteur van talrijke publicaties over AAPT en kindertherapie, en is bekroond met o.a. de Outstanding Contributions to the Practice and Training of Filial Therapy Award.

Animal Assisted Play Therapy door Risë VanFleet en Tracie Faa-Thompson is een uitstekende hulpbron voor beginnende en gevorderde beoefenaars van deze therapeutische benaderingswijze. Het biedt de lezer praktische kennis over het implementeren van therapeutische strategieën die rekening houden met het welzijn van zowel menselijke als dierlijke deelnemers. De schat aan ervaring en expertise van de auteurs komen duidelijk tot uitdrukking in deze omvangrijk presentatie. Hun boek is een uiterst waardevolle bijdrage aan het vakgebied dier ondersteunde counseling en psychotherapie.

ISBN: 9789492284242
Bindwijze: Paperback
Omvang: 416 pagina's - 49,95 euro
Auteurs: Risë VanFleet en Tracey Faa-Thompson
crossmenu