fbpx

Black boxmethode

Peter Beekman

In feite is het voor een hond onmogelijk om geen gedrag te vertonen, alles wat het doet heeft met gedrag te maken. Tijdens het slapen vertoont hij slaapgedrag, tijdens het eten eetgedrag en tijdens het spelen spelgedrag. Tegelijkertijd heeft al dat gedrag een belangrijke functie; wat zijn gedrag ook is, de hond er heeft absoluut een reden voor. Hier kunnen we invloed op uitoefenen; maar daarvoor is het wel belangrijk dat we leren kijken naar het gedrag dat een hond vertoont en dat we proberen uit te zoeken waarom hij dat gedrag vertoont.Alleen dan kunnen we de hond adequaat
begeleiden in zijn opvoeding. Deze Black Box-handleiding laat zien hoe gedrag zich ontwikkelt en hoe gedrag kan worden gevormd op een voor de hond zo plezierig mogelijke manier. Ook staan er oefeningen in voor de eigenaar om zijn hond beter te leren kennen. Deze handleiding is een leidraad tot optimaal plezier met uw hond, zeker in combinatie met een goede opvoedcursus.
De auteur, Peter Beekman, traint al meer dan 20 jaar honden. Hij heeft inmiddels geleerd dat het niet verstandig is om één specifieke methode voor de gehele opvoeding van iedere hond te gebruiken. 'We moeten kijken naar die methode waar de hond het meest gevoelig voor is én die het handigst toepasbaar is voor de baas.' Beekman heeft in Nederland de Black Box-methode® geïntroduceerd. Een methode waarin de manieren aangepast worden aan de specifieke behoefte van de combinatie.

ISBN: 9789077462232
Bindwijze: Paperback
Omvang: 95 pagina's - Prijs 9,95
Auteurs: Peter Beekman
crossmenu